dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat
Mobile behandlingspladser skal styrke sikkerheden i København
Foto: Thomas Borberg, Ritzau Foto

Mobile behandlingspladser skal styrke sikkerheden i København

Region Hovedstadens Akutberedskab indvier i dag to store mobile behandlingspladser, der kan bruges ved hændelser med mange tilskadekomne
13. OKT 2017 9.15

HOVEDSTADEN: Region Hovedstaden skruer nu op for sikkerheden og ruster sig mod terror med to nye mobile behandlingspladser. De skal kunne tage presset fra hospitalerne ved større hændelser med mange tilskadekomne. Det fortæller lægefaglig chef i regionens akutberedskab, Peter Berlac, til DR København.

- Det kunne for eksempel være en større togulykke. Men det kunne også være dét, vi alle sammen frygter, en større terrorhændelse, som vi kender fra Tyskland, Frankrig, England og senest USA, siger han.

De nye mobile behandlingspladser kan være klar til at modtage patienter til behandling inden for et kvarter efter ankomsten til ulykkesstedet, og der vil være plads til at behandle 40 patienter ad gangen.

Som det er nu ville manglende kapacitet nemlig betyde, at ambulancefolk ville være nødsaget til at behandle folk på græsset eller på fortovet.

Samlet ét sted
Men med den nye behandlingsplads bliver det ifølge Peter Berlac langt hurtigere og mere sikkert at behandle de tilskadekomne.

Med vores nye behandlingspladser er både patienter og personale beskyttet mod omgivelserne, og vi kan have dem samlet ét sted. Og så kan vi sørge for, at vi kan behandle og overvåge dem, indtil der er kapacitet nok på hospitalerne, siger han til DR København.

Udover de akutte hændelser skal behandlingspladserne også bruges til store planlagte arrangementer som Distortion og Copenhagen Marathon som supplement til ambulancerne, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

- De kan også hjælpe med at understøtte sikkerheden ved store folkelige begivenheder. Det glæder mig, at vi nu har en moderne og fleksibel løsning, som gør, at vi alle kan være lidt mere trygge, siger hun. 

sl

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed.

Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.