Som hjertepatient har man ret til at blive udredt eller få en udredningsplan inden for 30 dage. Men det er kun i fire ud af fem tilfælde, hvor fristerne reelt overholdes. Det viser en statistik over første halvår, som Sundhedsstyrelsen har offentliggjort.
Foruden problemerne med at overholde udredningsretten halter det også på en række specifikke diagnoser og operationer.
- Desværre kan vi se, at behandlingen af hjertepatienter på en række områder halter gevaldigt. Faktisk så meget, at det virker skræmmende, siger Kim Høgh, direktør for Hjerteforeningen.
Blandt de fem regioner skiller Region Hovedstaden sig ud som værende markant dårligere til at holde sig inden for fristerne. Det skyldes dog formentlig it-systemet Sundhedsplatformen, der er ramt af store indkøringsvanskeligheder, mener Kim Høgh.
Det har blandt andet betydet forsinket eller mangelfuld registrering af patienter, som rent faktisk er blevet behandlet efter forskrifterne. Det er alt sammen med til at mudre billedet og gøre det svært at få et overblik over problemernes omfang. Det mindsker statistikkens værdi betragteligt, mener Kim Høgh.
Overvågningen af hjerteområdet skal fremover ske ved et nyt hjerteregister. Men indtil det er på plads, anvender man en midlertidig model, som fokuserer på, om patientrettighederne bliver overholdt.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.