Region og kommune slås om ansvaret for diabetes-apparat
MIDTJYLLAND / IKAST-BRANDE: Region Midtjylland og Ikast-Brande Kommune er uenige om, hvem der skal betale for udgifterne til nye blodsukkermålere. Uenigheden har betydet, at regninger på 1300-1400 kr. om måneden er endt hos diabetikerne selv, selvom det altså ikke er dem, der skal betale. Det oplyser TV Midtvest.
Uenigheden er opstået, da man fra kommunen og regionens side har været i tvivl om, de nye målere er et hjælpemiddel til det den originale måler, eller om den er et behandlingsmiddel. Hvis det er et hjælpemiddel, skal den betales af kommunen, og hvis det er et behandlingsmiddel skal det betales af regionen.
Efter et års diskussion endte sagen i Ankenævnet, som nu har afgjort, at de nye blodsukkermålere er regionens finansielle ansvar. Dog er det foreløbigt kun diabetikere under 18 år, der kan få betalt deres målere.
Sidder i klemme i systemet
Det er dog heller ikke noget nyt, at region og kommune ender i uenighed om, hvem der skal finansiere de nye blodsukkermålere, der kan sidde i op til 14 dage i armen uden at skulle skiftes, og som løbende overvåger blodsukkeret.
Fredericia Kommune og Region Syddanmark var i starten af året også i diskussion om, hvem der skulle betale de nye målere til diabetikerne. Dengang sagde leder af hjælpemiddel- og kommunikationafsnittet i Fredericia Kommune, Mai-Britt Tingsager til DR Trekanten:
- Måleren er en nyt produkt i forhold til traditionelle metoder. Den kan ikke helt erstatte de gamle redskaber til måling af blodsukker. Derfor har diabetikerne stadig behov for de almindelige målemetoder, som kommunen betaler for.
Diabetikernes ansøgninger til finansiering af blodsukkermåleren ryger for det meste til Ankestyrelsen for at revurdere sagerne. Ifølge DR Trekanten, er der mere end 200 sager, hvor diabetikerne får nej fra kommunen til de nye målere.
Ifølge Diabetesforeningen er der flere hundrede personer, som stadig ikke kan få hverken kommune eller region til at betale for den nye type blodsukkermåler, skriver TV Midtvest.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.