Flere syddanske sundhedstilbud ud i sundhedshusene
SYDDANMARK: Fremover skal syddanskerne have adgang til endnu flere regionale sundhedstilbud, når de går ind ad døren i deres lokale sundhedshus. Det er en af grundtankerne i en ny strategi for Region Syddanmarks sundhedshuse, oplyser regionen.
Det første syddanske sundhedshus blev taget i brug i 2011, og siden da er der skudt sundhedshuse op mange steder i regionen – som udgangspunkt der, hvor borgerne har langt til en akutmodtagelse. Indtil nu er det primært alment praktiserende læger, jordemødre og lokalpsykiatri, som findes i sundhedshusene – side om side med de kommunale tilbud.
Men inden regionen beslutter, hvilke nye tilbud de enkelte sundhedshuse skal rumme, vurderer regionen i tæt samarbejde med den enkelte kommune, hvad der giver mening i lige netop det sundhedshus. For behovene for sundhedstilbud er meget forskellige, alt efter hvor i regionen man bor, lyder det fra udvalgsformand Bo Libergren (V):
- Bor man for eksempel på Ærø, giver det rigtig god mening at have adgang til videokonsultation med en læge på Odense Universitetshospital, så man undgår en hel dags rejse til Odense. Bor man derimod tæt på et større sygehus, er det måske behovet for lokalpsykiatri i nærområdet, der vægter højere.
Flere af sundhedshusene er bygget for statslige kroner, og i 2018 har Folketinget sat en pengepulje af til udvikling af sundhedshuse, som kan søges af regioner og kommuner.
Region Syddanmark har i samarbejde med kommunerne ansøgt om puljepenge til udvikling af nye eller eksisterende sundhedshuse i Haderslev, Aabenraa, Tønder, Brørup og Fredericia. I april offentliggøres det, hvilke sundhedshuse der får penge.
sl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.