Overlæger: Elendige forhold på Psykiatrisk Hospital i Risskov
MIDTJYLLAND: 'Er jeg nødt til at slå nogen ihjel for at få en plads her?' Hvis man er læge på det psykiatriske hospital i Risskov, er det ikke et usædvanligt nødråb at høre fra en patient. Nødråbet vidner om en psykiatri, der er presset i bund, og det kommer til udtryk i en ny undersøgelse blandt lægerne på det psykiatriske hospital. Det skriver TV2 Østjylland.
81 pct. af lægerne på hospitalet føler sig således etisk udfordret i deres arbejde. De etiske udfordringer skal ikke mindst findes i, at lægerne må sende selvmordstruede patienter, som burde forblive indlagt, hjem, fordi lægerne ikke har det tilbud, de har brug for. De beslutninger, lægerne må tage, får selv erfarne overlæger til at frygte at komme i vagt, lyder det i et referat fra et nyligt møde blandt overlægerne på Psykiatrisk Hospital i Risskov.
- Når man har vagt, står man med svært syge patienter, som der er ikke er plads til. Den sidste opgørelse, jeg så fra Region Midtjylland, viser, at der var 98 pct. belægning, så der er nærmest fuldt hus hele tiden, siger Peter Møller Andersen, der er speciallæge i psykiatri og tillidsrepræsentant for overlægerne på Risskov.
Region Midtjylland er udfordret af, at man mangler 30 speciallægestillinger. Samtidig skyldes den pressede psykiatri i Region Midtjylland også sengemangel.
- 111 læger har deltaget i en spørgeskemaundersøgelse.
- 81 pct. af lægerne i voksenpsykiatrien svarede ja til, at de følte sig etisk udfordret i deres arbejde.
- 35 pct. af lægerne i børne- og ungdomspsykiatrien følte sig etisk udfordret i deres arbejde.
- 78 pct. af lægegruppen er tilfredse med muligheden for at tilrettelægge eget arbejde.
- 84 pct. er tilfredse med deres nuværende arbejdsopgaver.
Kilde: Region Midtjylland
sl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.