Indsats til kronisk syge skal med i forskningsprojekt
Det landsdækkende projekt 'Aktiv Patientstøtte', hvor patienter med kronisk sygdom bliver ringet op og coachet af specialuddannede sygeplejersker, skal nu vurderes i et forskningsprojekt for at se, om indsatsen nu også resulterer i højere livskvalitet og færre indlæggelser. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.
Patient-projektet startede i 2017 og løber til 2019. Indtil videre tyder meget på, at metoden virker, siger Christina Sass-Petersen, én af de 100 specialuddannede støttesygeplejersker, der har telefonisk kontakt med patienterne. Ifølge hende har patienter ikke det fornødne overskud til at håndtere deres egen sygdom, og derfor kan sygeplejerskerne gennem telefonen gøre noget af forarbejdet for patienter ved bl.a. at fortælle dem om de træningstilbud og sociale aktiviteter, der findes i deres område, siger hun.
Næstformand for Danske Regioners Sundhedsudvalg, Ulla Astman (S), peger på det voksende antal ældre og den øgende forekomst af kroniske sygdomme. Hun mener, at indsatsen vil kunne øge livskvaliteten hos patienterne og samtidig også reducere sundhedsudgifterne. Dermed er det også en god investering både for patient og for samfundet, lyder det fra næstformanden.
sl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.