Nordjysk fokus på kræftpatienter med tilbagefald
NORDJYLLAND: I flere år har forskere arbejdet på at udvikle en metode, som kan forudsige, hvor kræftmedicin vil påvirke den enkelte patient. Indtil nu har det været svært at skelne kræfttyper fra hinanden – men nu har forskerne på Aalborg Universitetshospital fundet frem til en metode, hvor man med ny teknologi kan studere sygdommene på genniveau. Det skriver TV2 Nord
I Aalborg er de nu klar til at tage den nye teknologi i brug på patienter, som har tilbagefald i kræftsygdommen. For mens én patient måske reagerer positivt på en bestemt medicin, kan selvsamme medicin have minimal effekt på en anden patient. Et såkaldt Tumor Board bestående af fagspecialister modtager de genetiske analyser af patienternes sygdom, og planlægger herefter, hvordan behandlingen skal foregå. Og indtil nu har forsøgene med den nye analysemetode virket.
I første omgang skal behandlingen bruges på udvalgte patienter i et forsøg, der vil vare to-tre år. Projektet er støttet med 4 mio. kr. fra Det Obelske Familiefond og løber frem til midten af 2020. Herefter skal politikerne beslutte, om den nye metode skal være en del af standardbehandlingen af patienter med tilbagefald af kræft.
sl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.