Tre kommuner får bid af pulje til at hjælpe spiseforstyrrede
Sundheds- og Ældreministeriet uddeler godt syv mio. kr. til at afprøve nye redskaber og andre indsatser til tidlig opsporing og hjælp til børn, unge og voksne med spiseforstyrrelse eller selvskade. Kommuner, almen praksis, regioner og private har kunnet søge puljen om penge, og i dag er godt syv mio. af en samlet pulje på 10,5 mio. kr. blevet fordelt. Det oplyser ministeriet.
- Det er dybt bekymrende, at vi ser et stigende antal børn og unge med spiseforstyrrelser eller selvskadende adfærd. Vi skal opspore de unge så tidligt som muligt, fordi det øger deres chancer for at undgå at udvikle en behandlingskrævende spiseforstyrrelse eller selvskadende adfærd. Og hvis de har behov for behandling er det vigtigt, at vi sætter ind hurtigt, så de kan komme videre i livet, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).
De syv mio. kr. er tildelt tre kommunale projekter: Tidlig opsporing af selvskade og spiseforstyrrelser blandt børn og unge i Svendborg Kommune, Task Force for Spiseforstyrrelser og Selvskade i Holstebro Kommune og Det Mentale Sundhedshjul til tidlig opsporing i Roskilde Kommune.
sl
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.