At få hjælp til ondt i psyken skal være lige så let som ved ondt i en tand
KØBENHAVN: Københavns Kommune udvider nu indsatsen mod psykisk mistrivsel i folkeskolen. I de seneste tre år har programmet ”Mind My Mind” fungeret i Brønshøj og Vanløse og udvides nu til hele kommunen, oplyser Børne- og Ungdomsforvaltningen.
Dermed bliver der mulighed for at lave forløb for op mod 100 unge med psykisk mistrivsel om året. Forløbene består af ni til 13 sessioner over en periode på 18 uger - og forudsætter ikke visitation.
I Brønshøj og Vanløse blev PPR-psykologer efteruddannet i Mind My Mind. Og Christina Duschek, der her er leder af PPR-psykologerne, lægger vægt på, at det sikrer en helhedsorienteret indsats omkring barnet, familien og skolen, at arbejdet er forankret hos PPR-psykologerne.
Mind My Mind kommer til at indgå i det faste tilbud til børn med psykisk mistrivsel i alle landets kommuner. Det skal udbredes som en konsekvens af tiårsplanen for psykiatrien, der er vedtaget på Christiansborg.
Dør om dør med skoletandplejen
- Stadig flere børn og unge lider under psykisk mistrivsel. Det skal vi gøre noget ved sammen, og en del af løsningen er et ensartet, kommunalt tilbud om forebyggelse og lettere behandling. Et tilbud, der kunne ligge dør om dør med skoletandplejen. Det skal være lige så let og naturligt for børn og unge at få effektiv og tidlig hjælp, hvis de har ondt i psyken, som hvis de har ondt i en tand. Samtidig skal tilbuddet være let at implementere – det er Mind My Mind, siger Psykiatrifondens direktør Marianne Skjold.
- Psykiatrifonden har udviklet Mind My Mind sammen med tre regioner og fire kommuner, og forløbet har haft en dokumenteret effekt.
- Det viste et stort lodtrækningsforsøg (RCT), hvor 396 børn og unge i fire forskellige kommuner blev tilfældigt fordelt til enten at modtage et Mind My Mind-forløb eller det kommunen ellers havde at tilbyde.
- Forskningsresultaterne blev udgivet i tidsskriftet Jama Psychiatry, og artiklen beskriver adskillige positive resultater for Mind My Mind-interventionen.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.