Flere ambulante behandlinger og færre sengedage
I 2017 indtog Region Syddanmark en klar førsteplads for at behandle flest patienter ambulant. Regionen havde i 2017 med 1.653 behandlinger pr. 1.000 indbyggere. Det var 22 pct. over landsgennemsnittet.
Til gengæld havde regionen derfor også færre indlæggelser og sengedage med henholdsvis 11 pct. og 6 pct. under landsgennemsnittet. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.
Region Sjælland lægger sig i den modsatte ende af skalaen med flest sengedage og indlæggelser i 2017. Med 780 sengedage pr. 1.000 indbyggere var det 21 pct. over landsgennemsnittet på 647, mens indlæggelserne var 30 pct. over landsgennemsnittet. Regionen havde desuden færre ambulante behandlinger end gennemsnittet.
Befolkningssammensætningen som fx aldersfordeling og socioøkonomisk status har betydning for, hvor meget sygehusene benyttes i den enkelte region, oplyser Danmarks Statistik.
Generelt er der sket en stigning på landsplan i antallet af ambulante behandlinger, og det har nedbragt antallet af sengedage over de seneste ti åt med næsten 24 pct.
Antallet af ambulante behandlinger er i samme periode steget med 26 pct.
Til gengæld var der en smule flere, som frekventerede skadestuerne i 2017 i forhold til 2016. I 2017 havde 836.000 borgere mere end 1,1 mio. besøg på skadestuer eller akutmodtagelser. Antallet af skadestuebesøg steg således med 26.500 svarende til 2,3 pct. i forhold til året før, mens antallet af skadestuepatienter steg med 16.750, svarende til 2,0 pct.
Antallet af ambulante patienter på landets sygehuse steg med 0,5 pct., mens der var 0,3 pct. færre ambulante behandlinger i samme periode. I 2017 var der 0,8 pct. flere indlæggelser på offentlige sygehuse, mens antallet af indlagte patienter faldt med 0,5 pct.
rp
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.