Hovedstaden fjerner loft for behandling af patienter hos praktiserende speciallæger
HOVEDSTADEN: Partierne bag budgettet for 2024 besluttede forleden at sætte den såkaldte knækgrænse for praktiserende speciallæger i Region Hovedstaden ud af kraft resten af året. En praksis der først sås i Region Syddanmark, hvorefter Region Midtjylland fulgte trop.
I praksis betyder det, at de praktiserende speciallæger ikke skal bekymre sig om, at deres honorarer reduceres med 40 pct., hvis de rammer den såkaldte knækgrænse resten af året. Desuden er de også fritaget for at betale penge tilbage til Region Hovedstaden, hvis de overskrider den samlede økonomiske ramme.
Knækgrænse
- Praksiserende speciallæger er underlagt en såkaldt knækgeænse, som betyder, at de skal aflevere 40 procent af deres honarer tilbage, hvis omsætningen når over en bestemt grænse.
- Du kan læse mere om de forskellige knækgrænser pr. 1. oktober 2024 her.
- Den nye aftale om knækgrænsen betyder bl.a., at den aktivitet i speciallægepraksis, der i 2024 ligger ud over aktiviteten i 2023 efter aftalens indgåelse, ikke vil blive begrænset af knækgrænsen for den enkelte speciallæge.
Kilde: læger.dk og Region Hovedstaden
- Der er behov for at gøre en ekstra indsats for at nedbringe ventetider for patienter henvist til speciallægepraksis. Ligesom der også er igangsat indsatser til at nedbringe ventetiderne for patienter, der er henvist til hospitalerne, siger medlem af Sundhedsudvalget Jacob Rosenberg (K).
Forhåbningen er, at patienterne hurtigere vil få en tid.
- Når vi fjerner loftet for, hvor meget speciallægerne må tjene, så tilskynder vi dem til at tage flere patienter. Regionen vil efterfølgende samle op på erfaringerne i forhold til, om aftalen har bidraget til at se flere patienter i speciallægepraksis, siger Karin Friis Bach (R), formand for udvalget for det nære og sammenhængende sundhedsvæsen.
ap
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.