dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat
Midtjylland indfører fartgrænse for ambulancer
Det er ikke længere altafgørende, at ambulancer kommer så hurtigt frem, som det overhovedet lader sig gøre. Veluddannet ambulancepersonale betyder, at der i højere grad kan tages hensyn til deres og medtrafikanternes sikkerhed. (Arkivfoto)
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Midtjylland indfører fartgrænse for ambulancer

Ambulancer, der kører for Region Midtjyllands akutberedskab, må fremover højst køre 160 kilometer i timen.
11. JUN 2024 10.10

MIDTJYLLAND: Selv om det bogstaveligt talt kan handle om liv eller død, at en ambulance når hurtigt frem, så betyder det ikke nødvendigvis, at de skal køre så stærkt som overhovedet muligt.

Den konklusion er man nået frem til i Region Midtjylland, hvor der nu er indført vejledende grænser for ambulancekørsel. Det skriver Randers Amtsavis.

Reglerne lyder fremover, at ambulancer højst må køre 160 kilometer i timen under udrykning - og aldrig mere end 50 procent over det tilladte.

- Vi gør det, fordi vi gerne vil sikre, at vores medarbejdere kommer godt og trygt frem til patienterne og hjem igen uden at aflede nogen negative effekter, siger Jan Kjær Madsen, der er ambulancechef i Præhospitalet i Region Midtjylland, til Randers Amtsavis.

Præhospitalet er Region Midtjyllands akutberedskab og driver 42 af regionens 70 ambulancer, mens Falck og Samsø Redningskorps driver de resterende.

Jan Kjær Madsen fortæller, at ambulanceredderne er blevet meget bedre til at behandle de tilskadekomne på stedet. Derfor er vigtigheden af at nå hurtigt frem til hospitalet blevet mindre, og derfor kan man i større grad tillade sig at vægte trafiksikkerhed højere.

Det vil som udgangspunkt ikke få konsekvenser for medarbejderne, hvis de overtræder de nye vejledende grænser. Men regionen vil indsamle data om ambulancernes fart og bruge dem til at holde øje med, hvordan den udvikler sig.


/ritzau/

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed.

Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.