dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat

Minister kræver redegørelse efter afsløringer på bosted

Pårørende skal være sikre på, at der bliver taget vare på beboere på bosteder, mener ordfører fra Danmarksdemokraterne, der har bedt minister indhente redegørelse.

Social- og boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) beder nu om en redegørelse i sagen om Nanna Kirstine Dahl, der døde efter at være blevet fundet med ætsningsskader på bostedet HabitusHuset Ny Mårumvej i Græsted, hvor hun boede. Det skriver TV 2 Kosmopol.

- Jeg forstår ikke, hvordan det skulle kunne ske. Og derfor afventer jeg jo nu dels, hvad politiet finder frem til, fordi det her er jo blevet politianmeldt, og så har jeg selv bedt om at få en redegørelse omkring det. For jeg forstår det simpelthen ikke. Vi mangler nogle konkrete svar på, hvad i alverden er det, der er foregået på det her sted, siger Pernille Rosenkrantz-Theil til TV 2 Kosmopol.

Det er medlem af Folketingets Socialudvalg Karina Adsbøl (DD), der har bedt ministeren om at indhente en redegørelse i sagen.

“Redegørelsen bedes beskrive personalesammensætningen, antallet af personale samt Socialtilsynets varetagelse af tilsynsopgaverne på stedet,” lyder det i spørgsmålet til ministeren.

Karina Adsbøl er glad for, at ministeren nu handler.

- Det var mit ønske at få en redegørelse, for det er dybt bekymrende. Pårørende skal være sikre på, at der bliver passet på deres kære et bosted, siger Karina Adsbøl til TV 2 Kosmopol.

1:1-tilbud

Hun mener, at en redegørelse skal være med til at sikre forholdene på bosteder og forebygge andre hændelser, der har fundet sted, selvom der er tildelt en pædagog til hver beboer.

Bare ni dage før Nanna Kirstine Dahl blev fundet med ætsningsskader, blev en anden beboer - Thomas Frank Sørensen - sendt til skadestuen. Han havde spist cigaretter og kaffe i en mængde, der forgiftede ham.

Det sker på trods af, at de begge var tildelt et såkaldt 1:1-tilbud på HabitusHuset Ny Mårumvej. Det vil sige, at beboerne altid har en pædagog til at følge dem gennem hele dagen. Om natten er der desuden altid en vågen nattevagt til rådighed.

Det er Socialtilsyn Hovedstaden, der bliver bedt om at lave en redegørelse - ligesom de eksempelvis har gjort i andre sager om Lynghuset og Nexus, hvor der er fremsat kritik.

Tilsynet har ingen kommentarer til, at man nu bliver bedt om at lave en redegørelse.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed.

Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.