Sundhedsplatformen: To uger efter opdatering mærker læger ikke forskel
HOVEDSTADEN: Den har forårsaget længere ventetider, været skyld i fejl i tusindvis af recepter og fået ekstremt mange hug fra sine brugere.
Det knap tre år gamle it-system Sundhedsplatformen, har haft en meget hård start på livet på hospitalerne i Region Hovedstaden og Region Sjælland. Derfor vakte det også stor ærgrelse, da regionen i august 2018 meddelte, at en længe ventet opdateringen af Sundhedsplatformen ville blive udskudt til februar 2019.
- Det er rigtig ærgerligt, at de lovede forbedringer for personalet ude på hospitalerne nu bliver forsinket, lød det dengang fra Hovedstadens regionsrådsformand, Sophie Hæstorp Andersen (S).
Den 2. februar kom den længe ventede opgradering af Sundhedsplatformen endelig. Men de forbedringer, som regionsrådsformanden talte om, er udeblevet, lyder det fra Overlægerådet i Region Hovedstadens Psykiatri og fra formanden for Yngre Læger, Helga Schultz.
- Jeg synes ikke, vi har fået de forbedringer, vi er blevet stillet i udsigt. For nogle har opdateringen betydet små forbedringer, for andre har det betydet små forværringer, siger hun til DR København.
Fungerende formand for Overlægerådet i Region Hovedstadens Psykiatri, Hans Henrik Ockelmann, mener heller ikke, at opdateringen har leveret de forbedringer, som sundhedspersonalet var blevet lovet.
- Der er sket skuffende lidt. Jeg mente, at vi var blevet stillet en forenkling af arbejdsgangene i udsigt, men den kan jeg ikke få øje på, siger Hans Henrik Ockelmann til DR København.
Efter flere sager om fejl, hvor systemet har været skyld i, at patienter har fået forkert medicindosering, stod en overhaling af Sundhedsplatformens medicinmodul øverst på ønskelisten hos mange læger.
- Det synes jeg ikke, vi har fået. Jeg oplever systemet som det samme. Og jeg har ikke hørt nogen sige, at de synes, at det er blevet bedre, fortæller Helga Schultz.
'Misforstået'
Hos Region Hovedstaden siger vicedirektør for It, Medico og Telefoni, Pia Kopke, dog, at de to læger har misforstået. Ifølge hende har regionen nemlig aldrig lovet, at opdateringen ville medføre store forbedringer.
- Det lyder til, at vi ikke rigtigt har fået forventningsafstemt ud i alle hjørner og kanter, siger hun til DR København.
Pia Kopke forklarer, at det var den opdatering af Landspatientsregisteret, der skete samtidig, som var det helt store fokuspunkt for opdateringen af Sundhedsplatformen.
- Den helt store grund til opdateringen var, at vi skulle gøre os klar til det nye landspatientregister. Opdateringen har betydet nogle mindre forbedringer af Sundhedsplatformen blandt andet af medicinfunktionaliteten, men det helt store omdrejningspunkt var altså landspatientregisteret, understreger Pia Kopke.
Den forklaring giver Hans Henrik Ockelmann dog ikke meget for.
- Jeg kan kun sige, at de mundtlige informationer vi fik ned igennem ledelseslagene gik på, at vi måtte afvente de forbedringer, som ville komme med denne her opdatering, fortæller han.
ka
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.