Unges mistrivsel er forbigående og svinger mere end forventet
Der er væsentlige udsving i den unge generations mistrivsel. Det viser foreløbige resultater fra en trivselsundersøgelse gennemført af forskere ved Rockwool Fonden.
- For mange unge er mistrivsel ikke noget langvarigt. Det viser vores resultater. Unge går ind og ud af mistrivsel, siger Signe Hald Andersen, der er en af forskerne bag undersøgelsen.
Forskerne har fulgt 133 unge i tre måneder og stillet de samme 14 spørgsmål til deres trivsel hver anden uge.
I undersøgelsens begyndelse svarede 28 procent af de unge på en måde, der indikerede mistrivsel. Ved undersøgelsens afslutning var det kun en fjerdedel af dem, der stadig mistrivedes.
Omkring syv procent af de adspurgte unge viste konsistente tegn på mistrivsel hen over perioden på de tre måneder.
Håber på en større undersøgelse
Pilotprojektet hedder ”Unges velbefindende ved overgangen til voksenlivet” og har samlet data fra 133 18-årige fra forskellige uddannelsesinstitutioner i hovedstadsområdet.
Selv om respondenterne i undersøgelsen er få og kun repræsenterer hovedstadsområdet, viser resultaterne stadig indikationer på, at mistrivsel er et forbigående problem, siger Signe Hald Andersen.
- Vi kan ikke sige, at det her gælder for alle unge, men allerede med vores lille undersøgelse kan vi se beviser for, at mistrivsel er noget, der kommer og går, siger hun.
Signe Hald håber at få økonomisk støtte til at foretage en større undersøgelse, hvor de kan spørge endnu flere unge.
- Jeg håber, at vi kan gennemføre undersøgelsen på en større og mere repræsentativ mængde unge mennesker, lyder det.
Forskerne har stillet de unge spørgsmål inden for trivselsindikatorer som stress, ensomhed, mental trivsel, livstilfredshed og selvvurderet helbred.
/ritzau/
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.