dkmedier
dknyt
dkindkob
dknyt
dksocial
doi
DK Debat
Fik du hørt  vores seneste podcast? - Forældre trækker deres børn op til 55 år hen til stemmeboksen
Unge vælgere havde droppet kommunalvalget, men så gjorde kommunerne og medierne fælles sag og fik de unge til at ræse til stemmeboksene.
Foto: Henning Bagger, Ritzau Scanpix

kv21:
Fik du hørt vores seneste podcast? - Forældre trækker deres børn op til 55 år hen til stemmeboksen

Far og især mor er afgørende for, om børnene stemmer ved kommunalvalget. Og forældrenes indflydelse varer ved, til børnene er 55 år. Det taler vi om i denne udgave af vores podcast om kommunalvalget.
26. FEB 2021 15.00

Unge vendte kommunalvalget ryggen, og situationen var kritisk, fortæller valgforsker, professor Kasper Møller Hansen, Københavns Universitet, i den nye udgave af Vi nørder valg, som er Kommunen.dk's podcast om kommunalvalget.

- I 2009 kom vi ud af et kommunalvalg, hvor fanden blev malet på væggen. Valgdeltagelsen faldt efter kommunalreformen, de unge faldt fra, og uligheden i valgdeltagelsen steg. Vi frygtede, at vi var ved at miste en hel generation, siger Kasper Møller Hansen.

Ved de følgende to kommunalvalg blev der gjort en stor indsats for at hente de unge tilbage, og ved valget i 2017 var unges valgdeltagelse steget med 17 procentpoint.

- Det er fuldstændig uhørt, at en valgdeltagelse på små ti år kan stige så meget, fortæller Kasper Møller Hansen i podcasten, hvor han også forklarer, hvad der skal til for at få unge til at stemme. Og her spiller deres mor en helt afgørende rolle.

Du kan høre podcasten her:

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Sundheds artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.

Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Sundheds artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Sundhed.

Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.